Mantar Pate

Mantar Pate
05 Kasım 2020

Yemeklerin yanında aperatif olarak da sunabileceğiniz harika bir lezzet tarifi ile karşınızdayız. Mantar, kötü kolesterolü düşürmesiyle bilinen bir besindir. Düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde de yer verilir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Peki, mantar pate nasıl yapılır? Listede verilen malzemeler hazırsa, mantar pate yarifi için detaylara geçebiliriz.

Mantar sevenlerin favorisi olacak mantar kızartması ve körili mantarlı tavuk tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantar Pate için

Malzemeler

  • 2 su bardağı mantar (Dilimlenmiş kültür ve kestane mantar karışımı)
  • 1 adet soğan 
  • 6 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye 
  • 1.5 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 2 yemek kaşığı soya sosu 
  • 1/2 çay kaşığı karabiber 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1/2 su bardağı ceviz içi
  • 1/4 su bardağı su 
  • 1 adet mini baget ekmek (İnce dilimlenmiş)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Taze adaçayı yaprakları
Mantar Pate

Nasıl Yapılır

  1. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun.
  2. Ardından sarımsakları ve dilimlenmiş mantarı ekleyin. Tuz ve baharatları ilave ederek yumuşayana kadar soteleyin.
  3. Ayrı bir tavada ceviz içlerini birkaç dakika kokusu çıkana kadar kavurup ocaktan alın.
  4. Pişirdiğiniz mantarı rondoya atıp cevizleri ekleyin ve karabiberi ilave ettikten sonra püre haline gelene kadar çekin.
  5. Kıvamını ayarlamak için gerekirse su ilave edin ve tekrar rondoda çekin. Daha sonra servis kabına aktarın. 
  6. Kızarmış ekmek dilimlerine sürün ve üzerlerine hafif zeytinyağı gezdirip pul biber serpin. Adaçayı yaprakları ile süsleyerek servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo