ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ KIYMALI IZGARA KABAK

Kıymalı Izgara Kabak

Kıymalı ızgara kabak

Sevgili Zeynep Dinç’den çok özel bir lezzet.. Kıymalı ızgara kabak tarifi için detaylara geçebiliriz.

Okurumuzdan gelen ızgara sebzeli tost ve nefis ızgara bebek kalamar tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıymalı Izgara Kabak Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet orta boy kabak
  • 200 g dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 2 adet orta boy domates (Rendelenmiş)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı doğal yoğurt

Servis için

  • Taze yeşillik
  • Kıl biber
  • Cherry domates

Kıymalı Izgara Kabak Nasıl Yapılır?

  • Kabakları ortadan ikiye keserek ızgara yapın.
  • Soğanı zeytinyağında kavurduktan sonra sırasıyla kıyma, domates ve tuzu ekleyerek orta ateşte pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • Süzme yoğurt ve doğal yoğurdu krema kıvamında çırpın. Izgara kabakların üzerine önce yoğurdu sonra da kıymalı harcı yayın. Taze yeşillik, kıl biber ve domateslerle birlikte servis edin.

ŞEFİN NOTU

  • Baharat olarak üzüm çekirdeği tozu veya sumak, ısırgan tohumu, kuru nane ve pul biber kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!