Osmanlı mutfağının klasiklerinden esinlenen ve sofralara pratik bir uyarlama olarak gelen kıymalı hünkar beğendi tarifi, közlenmiş patlıcanın beşamel sosla buluştuğu, üzerine nefis kıymalı harcın eklendiği doyurucu bir yemektir. Evde kolayca hazırlanabilen kıymalı hünkar beğendi tarifi, hem günlük öğünlerde hem de misafir sofralarında şık sunumuyla öne çıkarak damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Peki; kıymalı hünkar beğendi nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Hünkar Beğendi tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kıymalı hünkar beğendi kaç kaloridir?
Bir porsiyon kıymalı hünkar beğendi 350 kaloridir.
Beğendi için:
Kıymalı harç için:
Patlıcan yerine:
Un yerine:
Süt yerine:
Kaşar peyniri yerine:
Kıyma yerine:
Soğan yerine:
Domates yerine:
Salça yerine:
Baharat alternatifleri:
Teşekkür ederiz.