ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BAZLAMA ÜZERİ KIYMALI YUMURTA

Bazlama Üzeri Kıymalı Yumurta

Bazlama üzeri kıymalı yumurta

Sevgili Zeynep Dinç’den kahvaltı sofralarınızı süsleyecek enfes lezzet. Kahvaltı sofralarında sık sık yer verilen kıymalı yumurtayı, bu kez bazlama üzerinde sunuyoruz. Lezzetini arttırmak için fesleğen yaprakları ve nane eklemeyi unutmayın.

Alternatif olarak nefis kıymalı yumurta ve kıymalı patates tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bazlama Üzeri Kıymalı Yumurta Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet bazlama
  • 3 adet yumurta
  • 200 g dana kıyma
  • 1 adet orta boy soğan (İnce kıyılmış)
  • 3 adet orta boy domates (Rendelenmiş)
  • 3 adet köy biberi (Doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • Karabiber
  • Fesleğen

Bazlama Üzeri Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır?

  • Bazlamayı fırında ısıtın.
  • Soğanı ve zeytinyağını bir tavaya alarak kavurun.
  • Sırasıyla biberi, kıymayı, domatesi ve tuzu ekleyerek orta ateşte sulu bir harç elde edecek şekilde kavurmaya devam edin. İçine yumurtaları kırıp pişirin. 
  • İç harcı fırında ısıttığınız bazlamanın üzerine yayın. Karabiber ve fesleğeni serpiştirdikten sonra sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!