Bazlama Üzeri Kıymalı Yumurta

Sevgili Zeynep Dinç’den kahvaltı sofralarınızı süsleyecek enfes lezzet. Kahvaltı sofralarında sık sık yer verilen kıymalı yumurtayı, bu kez bazlama üzerinde sunuyoruz. Lezzetini arttırmak için fesleğen yaprakları ve nane eklemeyi unutmayın.
Alternatif olarak nefis kıymalı yumurta ve kıymalı patates tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Bazlama Üzeri Kıymalı Yumurta Tarifi İçin malzemeler
- 1 adet bazlama
- 3 adet yumurta
- 200 g dana kıyma
- 1 adet orta boy soğan (İnce kıyılmış)
- 3 adet orta boy domates (Rendelenmiş)
- 3 adet köy biberi (Doğranmış)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
Üzeri için
- Karabiber
- Fesleğen
Bazlama Üzeri Kıymalı Yumurta Nasıl Yapılır?
- Bazlamayı fırında ısıtın.
- Soğanı ve zeytinyağını bir tavaya alarak kavurun.
- Sırasıyla biberi, kıymayı, domatesi ve tuzu ekleyerek orta ateşte sulu bir harç elde edecek şekilde kavurmaya devam edin. İçine yumurtaları kırıp pişirin.
- İç harcı fırında ısıttığınız bazlamanın üzerine yayın. Karabiber ve fesleğeni serpiştirdikten sonra sıcak servis edin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR