ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PRATİK YEMEKLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ BAYAT PİDE MÜCVERİ

Bayat pide mücveri

Bayat pide mücveri

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bayat pide mücveri tarifi için malzemeler

  • 1 kabak
  • 1/2 demet dereotu
  • 4-5 dal maydanoz
  • 2 dal taze soğan
  • Çeyrek bayat pide
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı lor peyniri
  • 3 yumurta
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon

Bayat pide mücveri Nasıl Yapılır

  • Kabağı rendeleyip suyunu sıkın ve geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ilave edip karıştırın. Elinizle küçük parçalara böldüğünüz bayat pide, un, lor peyniri, yumurtalar, süt, zeytinyağı tuz, kabartma tozu ve baharatları ilave edip karıştırın. Elde ettiğiniz harçtan bir yemek kaşığı kadar alarak, hafif yağladığınız bir fırın kabına yayıp üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Dilimleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.