ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ PİRİNÇ PİLAVI

PİRİNÇ PİLAVI

Pirinç pilavı
6 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinç pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı et suyu
  • Tuz
Pirinç pilavı Nasıl Yapılır

  • Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş ılık suda 30 dakika bekletin. Daha sonra akan suyun altında yıkayıp süzün. Tereyağını ve sıvı yağı pilav tenceresinde ısıtın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyin. Sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Limon suyu ile şekeri ilave edip 1 dakika daha kavurun.
  • Tencereye 3 su bardağı sıcak et suyunu ve tuzu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler göz göz olup suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Pilavı ocaktan alıp küçük parçalar halinde kesilmiş 1 çorba kaşığı tereyağını pilavın üzerine serpin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika demlenmeye bırakın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.