ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ NOHUTLU PİLAV

> NOHUTLU PİLAV
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Nohutlu pilav tarifi için malzemeler
  • Yarım su bardağı nohut 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı su 3 çorba kaşığı margarin Tuz
  • karabiber
  • kırmızı tozbiber
Nohutlu pilav Nasıl Yapılır

Nohutu bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. 
Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün.
Margarini tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun. 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerini kağıt havlu ile örtüp birkaç dakika dinlendirin. Pirinçleri ezmemeye dikkat ederek harmanlayın. Karabiber ve kırmızı tozbiber serpin. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
DİKKAT...
Pilav pişirirken su ve pirinç miktarı pirincin cinsine göre değişebilir.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.