ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ JAMBALAYA

Jambalaya

Jambalaya

Jambalaya, pirinç temelli bir yemektir. İçerisine deniz mahsulleri, tavuk, et gibi ürünlerin birleşimi ile oluşur. Görüntü ve içerik olarak İspanyolların paella yemeği ile benzerlik gösterir. Malzemeleriniz ve siz hazırsanız jambalaya tarifinin detayları aşağıda. 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Jambalaya Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 250 gr karides
  • 150 gr sosis, dilimlenmiş
  • 2 adet domates, küp doğranmış 
  • 1 adet soğan, doğranmış
  • 2 adet taze soğan, ince doğranmış
  • 1 adet yeşil biber, küçük doğranmış 
  • 1 adet patates, küp küp doğranmış (önceden haşlanmış)
  • 2 diş sarımsak-ince doğranmış
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı paprika 
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 tutam kırmızı acı biber
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Jambalaya Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alınır, sosisler 5 dakika pişirilir. Ardından paprika, kimyon, pul biber ve soğan eklenerek kavrulur.
  • Patates, domates, biberler, taze soğan, defne yaprağı ve tuz eklenerek harmanlanır. 
  • Pirinç ilave edilir. Bütün malzeme ile karıştırılır. Tavuk suyu ve normal su ekleyerek pişmeye bırakılır. 
  • Pişmesine yaklaşık 10 dakika kala karidesleri ekleyerek karıştırın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!