ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ İÇ PİLAV

İç pilav

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İç pilav tarifi için malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 soğan
  • 200 g kuzu ciğeri
  • 3 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 4.5 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Karabiber
  • 3 dal maydanoz

İç pilav Nasıl Yapılır

Tereyağını tencerede eritip yemeklik doğradığınız soğan ve küçük küp doğradığınız kuzu ciğeri soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip tuzla tatlandırın. Orta ateşte karıştırarak 5 dakika daha kavurun. Kuş üzümü, dolmalık fıstık, et suyu, yenibahar ve karabiberi ekleyip pişirin. Su kaynayınca kapağını kapatıp altını kısın ve pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örtün ve 10 dakika dinlendirin. İnce kıyılmış maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.