Bademli perde pilavı

Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Bademli perde pilavı tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı pirinç 2.5 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 3 su bardağı su 250 gr kuzu ciğeri 1 su bardağı soyulmuş badem Hamur için: 3 yumurta 2 çorba kaşığı sıvıyağ 2 su bardağı un Tuz
Bademli perde pilavı Nasıl Yapılır
Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. 2 kaşık margarini eritip fıstığı kavurun. Pirinci ilave edip 2-3 dakika karıştırın. Su ve tuz ekleyip pilavı pişirin. Ciğeri doğrayıp teflonda kavurun.
Yumurtaları sıvıyağla derin bir kapta karıştırın. Tuz ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane ile kalın yufka şeklinde açın.
Dilimli bir kek kalıbını kalan margarinle yağlayıp buzdolabında biraz bekletin. Bademleri kalıbın dibine ve kenarlarına dizip bastırarak yapışmasını sağlayın. Açtığınız hamuru kalıba yayın.
Pilav ve ciğeri değişimli olarak kalıba yayın. Son sırayı pilavla tamamlayın. Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp pilavın üzerine kapatın. 160 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
Yumurtaları sıvıyağla derin bir kapta karıştırın. Tuz ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurun yarısından fazlasını ayırıp merdane ile kalın yufka şeklinde açın.
Dilimli bir kek kalıbını kalan margarinle yağlayıp buzdolabında biraz bekletin. Bademleri kalıbın dibine ve kenarlarına dizip bastırarak yapışmasını sağlayın. Açtığınız hamuru kalıba yayın.
Pilav ve ciğeri değişimli olarak kalıba yayın. Son sırayı pilavla tamamlayın. Kalan hamuru kalıp büyüklüğünde açıp pilavın üzerine kapatın. 160 dereceye ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!