ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ PİLAV TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI VE İNCİRLİ PİRİNÇ PİLAVI

Antep Fıstıklı Ve İncirli Pirinç Pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep Fıstıklı Ve İncirli Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 6 kuru incir
  • 1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Antep Fıstıklı Ve İncirli Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Tereyağını bir tencerede eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kavurun. İri doğradığınız inciri, Antep fıstığını ve suyu ekleyip tuz ile tatlandırın. Altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.