ANASAYFA TARİFLER PİLAV TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI PİRİNÇ PİLAVI

Antep Fıstıklı Pirinç Pilavı

 Antep fıstıklı pirinç pilavı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Pirinç Pilavı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı iri kırılmış Antep fıstığı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Antep Fıstıklı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını bir tencerede eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kavurun. Pirinçler şeffaflaşmaya başladığında, Antep fıstığını ve suyu ekleyip tuz ile tatlandırın.
  • Altını kısıp pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerini bir havlu ile örtün. 15 dakika kadar dinlendirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!