Uşak Tarhanalı Anneanne Eriştesi

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Uşak Tarhanalı Anneanne Eriştesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Uşak Tarhanalı Anneanne Eriştesi için

Malzemeler

  • 200 g kavrulmuş erişte
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pazı (İnce kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı Uşak tarhanası
  • 3 yemek kaşığı ceviz içi (İrice dövülmüş)
  • 1 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • Bolu keş peyniri (rendelenmiş)
Uşak Tarhanalı Anneanne Eriştesi

Nasıl Yapılır

  1. Pilav tenceresini ısıttıktan sonra yağları ekleyip kızdırın. Tarhana ve sarımsağı ilave edip kavurun. Pazı yapraklarını da ekleyip hafifçe çevirin, erişteyi ekleyip bir süre daha çevirin. İrice dövülmüş cevizleri ekleyin.
  2. Üzerini bir parmak geçecek şekilde pilav pişirir gibi sıcak su iIave ederek kısık ateşte suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. Ilındıktan sonra ince kıyılmış ceviz ve taze soğanları ilave edip iyice karıştırın. Üzerine keş peynirini rendeleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo