ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ ÜÇÜRDÜM

Üçürdüm

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Üçürdüm Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı baldo pirinç
  • 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 50 gr tereyağı
  • 4 su bardağı et suyu
  • Tuz

Üçürdüm Nasıl Yapılır?

Fast food tüketiminin arttığı günümüzde bakliyat ile yapılan yemeklere öğünlerde sık sık yer vermeli. Pirinç ile bulguru tencereye alın. Üzerine et suyunu ilave edin. Tuzu ekleyip orta ateşte pişirin. Yeşil mercimeği başka bir tencerede haşlayın. Kara suyunu döküp, bulgurlu pirince ilave edin. Pilav pişip suyunu çekince, tavada kızdırdığınız tereyağını üzerine gezdirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!