ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ PATLICANLI MAKARNA

PATLICANLI MAKARNA

6 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patlıcanlı makarna tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ 1 paket şekilli spagetti makarna 2 patlıcan 1 kabak 2

3 dal maydanoz 1

2 dal taze nane 1 tutam tuz

  • karabiberBaharatlı sos için: Çeyrek paket margarin 1 çorba kaşığı domates salçası 2 domates 3 diş sarımsak 1 tutam tuz
Patlıcanlı makarna Nasıl Yapılır

Patlıcanları ve kabakları yıkayıp küp küp doğrayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan ve kabakları kızartın. Maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber serpip ateşten alın. 
Sarımsakları ezin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Margarini başka bir tavada eritin. Sarımsak, domates, tuz ve salçayı ekleyip kısık ateşte hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.
Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Kızarmış patlıcan ve kabaklı karışımı makarnaya ekleyin. Hazırladığınız domatesli sosu da ilave edip harmanlayın. Üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyip sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
SAĞLIK DEPOSU!
Karbonhidrat, vitamin, mineral ve lif açısından zengin bir yemek. Protein içeren peynir veya et eşliğinde servis yapılırsa komple bir öğün olabilir.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.