Mantarlı ve pazılı makarna

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Mantarlı ve pazılı makarna tarifi için malzemeler
- 1 paket penne makarna
- 1 tatlı kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 4-5 yaprak pazı
- 200 g kestane mantarı
- 2 adet kapya biber (Közlenmiş)
- 1 yemek kaşığı tulum peyniri
- 1 yemek kaşığı lor peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı soya sosu
Mantarlı ve pazılı makarna Nasıl Yapılır
- Makarnayı köri ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika haşlayın.
- Sıvı yağı tavada ısıtıp irice doğranmış kırmızı soğanı, dörde böldüğünüz kestane mantarlarını, dolmalık fıstıkları ve ince kıyılmış pazı yapraklarını 5-6 dakika kadar kavurun.
- Közlenmiş ve iri parçalar halinde doğranmış kapya biberleri ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz makarnayı, tereyağını ve soya sosunu ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine ufalanmış peynirleri serpin.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!