Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Lezzet Trendleri
Mantarlı Ve Pazılı Makarna için
Malzemeler
1 paket penne makarna
1 tatlı kaşığı köri
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kırmızı soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
4-5 yaprak pazı
200 g kestane mantarı
2 adet kapya biber (Közlenmiş)
1 yemek kaşığı tulum peyniri
1 yemek kaşığı lor peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
Mantarlı Ve Pazılı Makarna
Nasıl Yapılır
Makarnayı köri ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika haşlayın.
Sıvı yağı tavada ısıtıp irice doğranmış kırmızı soğanı, dörde böldüğünüz kestane mantarlarını, dolmalık fıstıkları ve ince kıyılmış pazı yapraklarını 5-6 dakika kadar kavurun.
Közlenmiş ve iri parçalar halinde doğranmış kapya biberleri ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz makarnayı, tereyağını ve soya sosunu ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine ufalanmış peynirleri serpin.
Teşekkür ederiz.