ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ MANTARLI VE PAZILI MAKARNA

Mantarlı ve pazılı makarna

Mantarlı ve pazılı makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı ve pazılı makarna tarifi için malzemeler

  • 1 paket penne makarna
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 4-5 yaprak pazı
  • 200 g kestane mantarı
  • 2 adet kapya biber (Közlenmiş)
  • 1 yemek kaşığı tulum peyniri
  • 1 yemek kaşığı lor peyniri
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Mantarlı ve pazılı makarna Nasıl Yapılır

  • Makarnayı köri ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 8-10 dakika haşlayın.
  • Sıvı yağı tavada ısıtıp irice doğranmış kırmızı soğanı, dörde böldüğünüz kestane mantarlarını, dolmalık fıstıkları ve ince kıyılmış pazı yapraklarını 5-6 dakika kadar kavurun.
  • Közlenmiş ve iri parçalar halinde doğranmış kapya biberleri ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra haşlayıp süzdüğünüz makarnayı, tereyağını ve soya sosunu ekleyin. 1-2 dakika karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine ufalanmış peynirleri serpin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.