ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ MAKARNALI PAY

Makarnalı Pay

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Makarnalı Pay Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım paket yüzük makarna
  • 300 gr kıyma
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 sivri biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon

Hamuru için

  • 280 gr un
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 100 ml soğuk su

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı

Makarnalı Pay Nasıl Yapılır?

  • Hamur için, un, küp doğranmış tereyağı ve tuzu mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın.
  • Suyu azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin ve hamuru yağlı kağıda sararak 1 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Makarnayı kaynayan tuzlu suda haşlayın ve süzün. Soğanı küp şeklinde doğrayın. Kıyma ve zeytinyağı ile orta ateşte 15 dakika pişirin.
  • Salçaları, ince doğranmış biberleri, tuz ve baharatları ekleyip kavurun. Haşlanmış makarnayı kıymalı harca ilave edip karıştırın.
  • Hamurun 2/3’ünü merdane ile açıp yağlanmış kelepçeli kalıba kenarları yüksek olacak şekilde yerleştirin.
  • Kıymalı makarna karışımını içine doldurun. Kalan hamuru merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarına çatalla bastırarak yapıştırın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!