ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ LİMON SOSLU HELEZON MAKARNA

Limon Soslu Helezon Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limon Soslu Helezon Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr helezon makarna
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 160 gr konserve tonbalığı
  • 15 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 3 çorba kaşığı beyaz şarap
  • 100 ml krema
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Tuz
  • karabiber

Limon Soslu Helezon Makarna Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi makarnamıza başlayalım...

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Makarnayı tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın ve süzün. Tereyağını bir tavada eritin. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Limon suyu, krema, şarap, dereotu, tonbalığı, tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte pişirin.

Makarna ile hazırladığınız karışımı bir kapta harmanlayın. Servis tabağına alıp üzerine rendelenmiş limon kabuğu serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!