ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ KREMALI VE TAVUK ETLİ MAKARNA

Kremalı ve tavuk etli makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kremalı ve tavuk etli makarna tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket kalem makarna

Sosu için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g kuşbaşı tavuk eti
  • 1 dal pırasa
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • Taze soğan

Kremalı ve tavuk etli makarna Nasıl Yapılır

Kalem makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için zeytinyağını ısıtın. Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini hafif soteleyin. İnce doğradığınız pırasayı ekleyin. Makarnayı haşladığınız sudan yarım kepçe kadar ilave edip tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tavuklar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir sos tenceresinde kremayı ısıtın. Pişen pırasalı tavuk etine ekleyip karıştırın. Suyunu süzdüğünüz makarnayı sos tenceresine alıp iyice karıştırın. İnce kıyılmış taze soğan ile süsleyerek sıcak servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.