ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ KREMALI VE MANTARLI PİYEMONTE USULÜ TAGLİOLİNİ

Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 100 gr un
  • 100 gr yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 70 gr irmik unu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Sos için

  • 5~6 orta boy porçini mantarı
  • 5~6 kültür mantarı
  • 5~6 sarıkız mantarı
  • 1 su bardağı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • Yarım orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yaprak fesleğen
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kremalı Ve Mantarlı Piyemonte Usulü Tagliolini Nasıl Yapılır?

Hamur için malzemelerin hepsini iyice yoğurun. Hamuru 3 mm inceliğinde açın ve çok ince şeritler halinde kesin. Bir tencerede yaklaşık 5 dakika kadar kaynayan tuzlu suda haşlayın.

Sos için, kuru soğan ve sarımsağı incecik doğrayın ve bir tavada zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Pembeleşen soğanlara ince dilimlenmiş mantarları ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin. Beyaz şarabı ilave edip kaynatın. En son krema ve fesleğeni ekleyip 4-5 dakika daha pişirdikten sonra parmesan peyniri ve tereyağı ile yoğun bir sos elde edin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Çukur geniş bir porselen kasede sos ile haşlanmış makarnayı karıştırıp servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Haşlanan makarnayı, haşlama suyunu süzüp direkt sosa ilave ederek tüketin. Makarnayı sudan geçirirseniz vitamin ve aromasını yok etmiş olursunuz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!