ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ KESTANE MANTARLI VE KURU DOMATESLİ MAKARNA

Kestane mantarlı ve kuru domatesli makarna

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestane mantarlı ve kuru domatesli makarna tarifi için malzemeler

  • Makarna hamuru
  • Kestane mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kestane mantarlı ve kuru domatesli makarna Nasıl Yapılır

Dinlenen makarna hamurunu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Hamurları 3-4 milimetre kalınlığında açın. Yufkayı keskin bir bıçakla yarım santim kalınlığında kesin. Makarnayı tuz eklenmiş kaynar suya ekleyip 10 dakika haşlayın. Bu arada nemli bir bezle sildiğiniz kestane mantarlarını dilimleyin. 2 diş sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tencerede ısıtıp kıyılmış sarımsağı 30 saniye kavurun. Mantar ve küçük parçalar şeklinde kesilmiş kuru domatesleri ekleyip orta ateşte karıştırmaya ara vermeden pişirin. Mantar yumuşadığında 200 ml krema ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Haşladığınız makarnanın suyunu süzün. Sosa ekleyip harmanlayın. Taze kekikle süsleyip sıcak servis yapın.

Makarna hamuru için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.