ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ KABAKLI VE BADEMLİ TAGLİATELLE

Kabaklı ve bademli tagliatelle

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı ve bademli tagliatelle tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket tagliatelle
  • 1 çay bardağı krema
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 kabak
  • 3/4 su bardağı file badem
  • 1 tatlı kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kıyılmış maydanoz

Kabaklı ve bademli tagliatelle Nasıl Yapılır

Tagliatelle makarnayı kaynayan tuzlu suda pişirip süzün. Kabakları yıkayıp kabuklarını soymadan enlemesine ortadan ikiye bölün ve yarım ay şeklinde ince dilimleyin. 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. File bademleri ayçiçeği ile rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip kalan zeytinyağında soteleyin. Kremayı, makarnayı, kabakları, bademleri, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.