ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ HAVUÇLU MAKARNA

Havuçlu makarna

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu makarna tarifi için malzemeler

  • 1 paket kalem makarna2 havuç2 domatesYarım demet maydanoz1 soğan40 gr margarin1 çay bardağı suTuz

Havuçlu makarna Nasıl Yapılır

Soğanları soyup ince ince doğrayın. Domatesleri dilimleyin. Havuçları temizleyip verev dilimler halinde doğrayın. Maydanozu temizleyip dal dal ayırın, yarısını kıyın.

Margarini tavada eritip soğanı kavurun. Havucu ekleyip sote edin. Domates, su ve 1 tutam tuz ekleyip havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzün. Havuçlu karışımı ekleyip harmanlayın. Kıyılmış maydanozla ve maydanoz dallarıyla süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.
Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:36:23

sosa karabiber koyarsak tadı bozulur mu acaba?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.