ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ FIRINDA KABAKLI MAKARNA

Fırında Kabaklı Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kabaklı Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım paket Erişte
  • 2 kabak
  • 1 tutam muskat
  • 30 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • Tuz
  • 5~6 yaprak kıyılmış roka
  • Kırmızı tane biber

Fırında Kabaklı Makarna Nasıl Yapılır?

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım.

  • Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş 2.5 litre kaynar suda istenilen diriliğe göre 8-10 dakika haşlayıp süzün.
  • Kabakları soyup bir tanesini rendeleyin. Suyunu iyice sıkıp tavada yağsız olarak kavurun. Tuz ve muskat ilave edip tatlandırın.
  • Kalan kabağı ince ince dilimleyin. Soğanı soyup kıyın. Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı pembeleştirin. Unu ekleyip kokusu gidene dek kavurun.
  • Azar azar sıcak süt ilave edip sürekli karıştırarak sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp krema, kavrulmuş kabak ve kaşar peynirini ekleyin.
  • Haşlanmış erişteyi kabaklı beşamel sosla karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. Üzerine ince dilimlenmiş kabakları dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. İsteğe göre kırmızı tane biber ve kıyılmış roka ile servis yapın. Afiyet olsun.

Haşlanarak hazırlanan kabaklı makarna tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!