ANASAYFA TARİFLER MAKARNA TARİFLERİ ENGİNARLI LİMON SOSLU EV YAPIMI MAKARNA

Enginarlı Limon Soslu Ev Yapımı Makarna

Enginarlı Limon Soslu Ev Yapımı Makarna

Şef: @chefselcukceylan Selçuk Ceylan'dan Enginarlı limon soslu ev yapımı makarna tarifi ile karşınızdayız. İçerisinde lor, parmesan ve mozzarella olmak üzere 3 farklı peynir kullanılan enginarlı makarna tarifini çok seveceksiniz. Özel limon sosu ve enginar dolgusuyla sofralara renk katacak enginarlı ve limon soslu ev yapımı makarna yapımına geçebiliriz.

Klasik makarna tariflerinden sıkıldıysanız, nefis caprese makarna salatası ve pizza tadında fırın makarna tarifini deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Enginarlı Limon Soslu Ev Yapımı Makarna Tarifi İçin malzemeler

Enginar dolgu için:

  • 6 adet körpe yapraklı bebek enginar
  • 3 adet enginar (Izgarada pişirilmiş)
  • 2 dal taze sarımsak (İnce doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı maydanoz (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 avuç taze kekik
  • 2 top Mozeralla peyniri (Küçük parçalara ayrılmış)

Hamur için:

  • 100 g sarı durum buğday unu
  • 2-3 adet büyük boy yumurta sarısı

Lor karışımı için:

  • 100 g tatlı lor peyniri
  • 100 g Parmesan peyniri rendesi
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1/2 limon kabuğu rendesi
  • 1-2 dal taze kekik
  • 1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 avuç maydanoz (İnce kıyılmış)

Enginarlı Limon Soslu Ev Yapımı Makarna Nasıl Yapılır?

  • Hamur için un ve yumurta sarısını karıştırarak yoğurun ve bir gece buzdolabında bekletin. Makarna makinasında 5 numaraya kadar inceltin, 5×5 parçalar halinde kesin ve kuruması için kenara alın.
  • Lor karışımı için bir kapta homojen bir hale gelene kadar karıştırın.
  • Kurumaya bıraktığınız lazanya plakalarını al dente pişirin.
  • Enginar dolgu için ızgara enginarları rondodan geçirin. Bebek enginarları incecik kıyıp zeytinyağında taze sarımsakla birlikte soteleyin ve tuz ekleyip ocaktan alın.
  • Püre enginar ve diğer tüm enginar dolgusuyla birlikte karıştırarak harcınızı hazırlayın.
  • İki lazanya hamuru arasına enginar dolgusundan ve lor karışımından koyun. Üstlerine de mozeralla peyniri, taze kekik ve limon ekleyerek zeytinyağını gezdirin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!