ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ DEREOTLU VE MAYDANOZLU MAKARNA

Dereotlu Ve Maydanozlu Makarna

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dereotlu Ve Maydanozlu Makarna Tarifi İçin malzemeler

  • Makarna hamuru
  • Keçi peyniri
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Tereyağ

Dereotlu Ve Maydanozlu Makarna Nasıl Yapılır?

Makarna hamuru tarifine göre yoğurma aşamasında yarım demet kıyılmış dereotu ve maydanoz eklemeniz gerekiyor. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırdığınız hamurların her birini 1 santim çapında uzun çubuklar olacak şekilde yuvarlayın. Fitil şeklindeki hamuru kesme şeker parçaları büyüklüğünde kesin. Başparmağınızın orta kısmıyla hamuru üzerine bastırıp çukurlaşarak yayılmasını sağlayın. Hamurları tuz eklenmiş kaynar suda 10 dakika haşlayın. Suyu süzüp üzerine kızgın tereyağı ve ufalanmış keçi peyniri ekleyip servis yapın.

Makarna hamuru tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.