ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ BULGUR AŞI

Bulgur Aşı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bulgur Aşı Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı başakbaşı bulgur
  • 25 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 3 sivri biber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Bulgur Aşı Nasıl Yapılır?

Tereyağını tencerede eritin. Soğanı yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar tereyağında kavurun. Domates ve biberleri küçük parçalar şeklinde doğrayarak soğana ekleyin. Sık karıştırarak birkaç dakika kavurun. Et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca bulguru ilave edin. Bulgurlar şişmeye başlayınca yumurtaları bir kasede çırpın ve bulgurun üzerine dökün. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Üzerine nane serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.