Bulgur Aşı

Bulgur Aşı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Bulgur Aşı için

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı başakbaşı bulgur
  • 25 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 3 sivri biber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Bulgur Aşı

Nasıl Yapılır

Tereyağını tencerede eritin. Soğanı yemeklik doğrayın ve pembeleşene kadar tereyağında kavurun. Domates ve biberleri küçük parçalar şeklinde doğrayarak soğana ekleyin. Sık karıştırarak birkaç dakika kavurun. Et suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca bulguru ilave edin. Bulgurlar şişmeye başlayınca yumurtaları bir kasede çırpın ve bulgurun üzerine dökün. Kısık ateşte suyu çekene kadar pişirin. Üzerine nane serpip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo