ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ PİLAV VE MAKARNA TARİFLERİ MAKARNA TARİFLERİ BONFİLELİ TAGLİATELLE

Bonfileli tagliatelle

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bonfileli tagliatelle tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket tagliatelle makarna

Sosu için

  • 250 jülyen dilimlenmiş bonfile
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5~6 dal taze kekik
  • 3~4 diş sarımsak
  • Tuz
  • Beyaz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı esmer şeker

Üzeri için

  • 3~4 parça kurutulmuş domates

Bonfileli tagliatelle Nasıl Yapılır

Tagliatelle makarnayı haşlayıp suyunu süzün. Sosu için etleri geniş bir kaba alarak üzerine zeytinyağı, taze kekik, küçük doğradığınız sarımsak, tuz ve beyaz biberi ekleyip 2 saat buzdolabında marine edin. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Piyazlık doğradığınız soğanları esmer şekerle birlikte karamelize edin. Dinlenen etleri marine sosuyla beraber soğanlara ilave edip etler suyunu çekene kadar pişirin. Tagliatelle makarnanızı bir servis tabağına alıp üzerine etleri yayın. Kurutulmuş domates ile süsleyerek servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.