ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ SÜTLÜ LEVREK BALIĞI

Sütlü levrek balığı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü levrek balığı tarifi için malzemeler

  • 2 fileto levrek balığı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 esmer küp şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5~6 tane karabiber
  • 4 defne yaprağı
  • 2~3 dal maydanoz
  • Tuz

Sütlü levrek balığı Nasıl Yapılır

Levrek filetolarını bir fırın kabına dizin. Üzerine sütü ilave edin. Kabın üzerini streç film ile kapatın ve serin bir yerde 1-2 saat dinlendirin. Küp şeker ve sirkeyi bir kasede şeker eriyinceye kadar bekletip karıştırın. Dinlenen balıkları sütten çıkartıp iyice süzün ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Üzerine çok az tuz serpip şekerli sirkeyi dökün. Tereyağını balıkların üzerine eşit olarak paylaştırın. Defne yaprağı, tane karabiber ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.