Sütlü levrek balığı

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Sütlü levrek balığı tarifi için malzemeler
- 2 fileto levrek balığı
- 1 su bardağı süt
- 1 esmer küp şeker
- 1 çay bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 5~6 tane karabiber
- 4 defne yaprağı
- 2~3 dal maydanoz
- Tuz
Sütlü levrek balığı Nasıl Yapılır
Levrek filetolarını bir fırın kabına dizin. Üzerine sütü ilave edin. Kabın üzerini streç film ile kapatın ve serin bir yerde 1-2 saat dinlendirin. Küp şeker ve sirkeyi bir kasede şeker eriyinceye kadar bekletip karıştırın. Dinlenen balıkları sütten çıkartıp iyice süzün ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın. Üzerine çok az tuz serpip şekerli sirkeyi dökün. Tereyağını balıkların üzerine eşit olarak paylaştırın. Defne yaprağı, tane karabiber ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!