ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ SÜTLÜ LEVREK BALIĞI

Sütlü Levrek Balığı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü Levrek Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 fileto levrek balığı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 esmer küp şeker
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 5~6 tane karabiber
  • 4 defne yaprağı
  • 2~3 dal maydanoz
  • Tuz

Sütlü Levrek Balığı Nasıl Yapılır?

  • Levrek filetolarını bir fırın kabına dizin. Üzerine sütü ilave edin.
  • Kabın üzerini streç film ile kapatın ve serin bir yerde 1-2 saat dinlendirin.
  • Küp şeker ve sirkeyi bir kasede şeker eriyinceye kadar bekletip karıştırın.
  • Dinlenen balıkları sütten çıkartıp iyice süzün ve yağlı kağıt serili bir fırın kabına alın.
  • Üzerine çok az tuz serpip şekerli sirkeyi dökün. Tereyağını balıkların üzerine eşit olarak paylaştırın.
  • Defne yaprağı, tane karabiber ve ince kıydığınız maydanozu ilave edin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!