ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ SÜSLÜ YILBAŞI KURABİYESİ

Süslü yılbaşı kurabiyesi

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Süslü yılbaşı kurabiyesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • ¾ su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 yumurta
  • ¼ su bardağı pekmez
  • 2 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı zencefil

Süslemek için

  • Renkli şeker hamurları (beyaz
  • kırmızı
  • yeşil)
  • Süsleme glazürü

Süslü yılbaşı kurabiyesi Nasıl Yapılır

Eritip soğuttuğunuz tereyağı ve esmer şekeri bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un, karbonat, tuz, tarçın ve zencefili karıştırıp tereyağlı karışıma yavaşça ekleyin ve iyice yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarın ve yaklaşık 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru unlunmış tezgah üzerine alarak ince açın. Yılbaşı temalı kurabiye kalıplarıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerini şeker hamuru ve glazürle süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.