Süslü Yılbaşı Kurabiyesi

Kaç
Kişilik
20 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
12 dakika

Süslü Yılbaşı Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- ¾ su bardağı tereyağı
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 yumurta
- ¼ su bardağı pekmez
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı zencefil
Süslemek için
- Renkli şeker hamurları (beyaz
- kırmızı
- yeşil)
- Süsleme glazürü
Süslü Yılbaşı Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Eritip soğuttuğunuz tereyağı ve esmer şekeri bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Yumurta ve pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta un, karbonat, tuz, tarçın ve zencefili karıştırıp tereyağlı karışıma yavaşça ekleyin ve iyice yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarın ve yaklaşık 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru unlunmış tezgah üzerine alarak ince açın. Yılbaşı temalı kurabiye kalıplarıyla parçalar kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerini şeker hamuru ve glazürle süsleyerek servis yapın.
Alternatif olarak renkli yılbaşı kurabiyesi tarifini de deneyin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR