Renkli Yılbaşı Salatası

Yılbaşı sofralarında sunabileceğiniz pratik salata tarifleri mi arıyorsunuz? Ana yemeklerin yanında ikram edilen salatalar, genellikle sebze ve garnitür ile hazırlanır. Yılbaşı sofralarını renklendiren bu tarif, düşük kalorili olduğu için diyet listelerine de eklenebilir. Metabolizmayı hızlandırmasının yanı sıra sindirimi de kolaylaştırır. Malzemeleriniz hazırsa, yeni yıl konseptine çok yakışacak renkli yılbaşı salatası tarifine başlayabiliriz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
-

Renkli Yılbaşı Salatası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 4~5 yaprak göbek marul
- 3~4 yaprak kıvırcık marul
- 3~4 dal fesleğen
- 3~4 dal taze soğan
- 3~4 dal nane
- 3~4 dal dereotu
- 6~7 yaprak kırmızı lahana
- 1 havuç
- 1 dolmalık kırmızı biber
- 1 dolmalık sarı biber
- 5~6 parça kuru domates
- 7~8 çeri domates
Sosu için
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Sumak
- Nane
- Kekik
Üzeri için
- Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı tulum peyniri
Renkli Yılbaşı Salatası Nasıl Yapılır?
- Yeşillikleri ve kırmızı lahanayı ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Biberleri ve kuru domatesleri küp doğrayın.
- Çeri domatesleri ortadan iki kesin. Bütün malzemeyi geniş bir salata kasesinde karıştırın.
- Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Tulum peyniri ve cevizi ilave edin. Sosu salatanın üzerine gezdirin.
- Renkli yılbaşı salatasını, fırında hindi dolması ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Renkli Yılbaşı Salatasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Kullanacağınız malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
- İsteğe göre salatanın içerisine biber ve turp ekleyebilirsiniz.
- Sosu hazırlarken tadını dengelemek için nar ekşisi kullanabilirsiniz.
- Hazırladığınız sosu salatayı servis edeceğiniz zaman ilave edin. Aksi takdirde tadında bozulmalar olacaktır.
1 Porsiyon Renkli Yılbaşı Salatası Kaç Kaloridir?
Yılbaşı salatasının bir porsiyonu 65, bir kasesi ise yaklaşık 100 kaloridir. İçeriğinde vitamin ve mineral barındıran bu tarifi, sade veya yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?