ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ RENKLİ YILBAŞI SALATASI

Renkli yılbaşı salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Renkli yılbaşı salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4~5 yaprak göbek marul
  • 3~4 yaprak kıvırcık marul
  • 3~4 dal fesleğen
  • 3~4 dal taze soğan
  • 3~4 dal nane
  • 3~4 dal dereotu
  • 6~7 yaprak kırmızı lahana
  • 1 havuç
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 5~6 parça kuru domates
  • 7~8 çeri domates

Sosu için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 limonun suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Sumak
  • Nane
  • Kekik

Üzeri için

  • Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Yarım su bardağı tulum peyniri

Renkli yılbaşı salatası Nasıl Yapılır

Yeşillikleri ve kırmızı lahanayı ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Biberleri ve kuru domatesleri küp doğrayın. Çeri domatesleri ortadan iki kesin. Bütün malzemeyi geniş bir salata kasesinde karıştırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Tulum peyniri ve cevizi ilave edin. Sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.