ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ PASTIRMALI HİNDİ DİLİM KÖFTE

PASTIRMALI HİNDİ DİLİM KÖFTE

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı hindi dilim köfte tarifi için malzemeler
  • 350 gr hindi fileto kıyma
  • 200 gr hindi but kıyma
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 250 gr tavuk göğüs eti
  • 10 dilim pastırma
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 2 dal ince kıyılmış biberiye
  • 2 dal ince kıyılmış taze kekik
  • Yarım su bardağı file Antep fıstığı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
Pastırmalı hindi dilim köfte hazırlanışı

Pastırma hariç diğer malzemeleri iyice karıştırıp yoğurun. Dar ve dikdörtgen bir fırın kabını tereyağı ile iyice yağlayın. Üzerini yağlı kağıt ile kaplayın. 2 pastırma karşılıklı gelecek şekilde pastırmaları kalıba dizin. Üzerine hazırladığınız kıymalı malzemeleri yayıp sıkıca bastırın. Dışarı sarkan pastırma uçlarını üzerine kapatın. Üzerine tereyağı sürüp yağlı kağıt ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı açıp 10 dakika daha pişirin ve kızarmasını sağlayın. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığının gitmesi için 10 dakika bekletin. Dilimleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!