ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR BANANA PUDİNG

Banana Puding

Banana puding

Hafifliği ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan nefis bir tarifimiz var. Pastacı kreması, bisküvi ve muz dilimleri ile hazırlanan banana puding, magnolia kıvamında sunulur. Üzeri renkli şekerlemelerle süslenen banana puding yapımında yulaflı bisküvi ve bebe bisküvisi sık sık tercih edilir. Aromasını yoğunlaştırmak için mutlaka vanilya çubuğu eklenmelidir. Malzemeleriniz hazırsa, tam kıvamında nefis banana puding nasıl yapılır birlikte görelim.

Alternatif olarak meyveli avokado puding ve kakaolu chia puding tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Banana Puding Tarifi İçin malzemeler

Pastacı kreması için

  • 250 ml süt
  • Yarım vanilya çubuğu
  • 60 g toz şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 50 g un
  • 20 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 2-3 damla muz aroması

Ara katlar için

  • 250 g bisküvi (istediğiniz bir bisküvi çeşidi)
  • 20 g tereyağı (Yumuşak)

Banana Puding Nasıl Yapılır?

  • Sütü ve vanilya çubuğunun tohumlarını bir tencereye alarak kaynamaya bırakın.
  • Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın, unu ekleyip karıştırın.
  • Kaynayan süte, yumurtalı karışımı karıştırarak ilave edin ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Hazır olan kremanın içerisine tereyağını ekleyin ve iyice eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak soğutun.
  • Soğuyan pasta kremasına muz aromasını ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  • Bisküvileri rondoya alın ve un haline gelene kadar çekin. Tereyağını ilave edip karıştırın.
  • Servis kuplarına bir kat bisküvi, bir kat pasta kreması olacak şekilde paylaştırın. Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!