ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ SÜTLÜ TATLILAR BANANA PUDİNG

Banana puding

Banana puding

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Banana puding tarifi için malzemeler

Pastacı kreması için

  • 250 ml süt
  • Yarım vanilya çubuğu
  • 60 g toz şeker
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 50 g un
  • 20 g tereyağı (Eritilmiş)
  • 2-3 damla muz aroması

Ara katlar için

  • 250 g bisküvi (istediğiniz bir bisküvi çeşidi)
  • 20 g tereyağı (Yumuşak)

Banana puding Nasıl Yapılır

Muz pudingini seviyorsanız, banana puding tam size göre.

  • Sütü ve vanilya çubuğunun tohumlarını bir tencereye alarak kaynamaya bırakın.
  • Bir karıştırma kabında toz şeker ve yumurta sarılarını çırpın, unu ekleyip karıştırın. Kaynayan süte, yumurtalı karışımı karıştırarak ilave edin ve kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazır olan kremanın içerisine tereyağını ekleyin ve iyice eriyene kadar karıştırın. Oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak soğutun. Soğuyan pasta kremasına muz aromasını ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.
  • Bisküvileri rondoya alın ve un haline gelene kadar çekin. Tereyağını ilave edip karıştırın. Servis kuplarına bir kat bisküvi, bir kat pasta kreması olacak şekilde paylaştırın. Üzerlerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Nefis muzlu ve armutlu puding tarifi için tıklayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.