ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ KESTANELİ HİNDİ BÜRYAN

Kestaneli Hindi Büryan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli Hindi Büryan Tarifi İçin malzemeler

  • 2 haşlanmış hindi but eti
  • 300 gr kestane
  • 1 soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4~5 su bardağı hindi suyu
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kestaneli Hindi Büryan Nasıl Yapılır?

Kestaneleri ızgara usulü pişirin ve kabuklarını soyun. Pirinci yıkayıp ılık suda bekletin. Tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Yumuşayan soğanın üzerine kestaneleri ve suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip rengi şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Malzemeyi fırın kabına yayın. Üzerine ayıkladığınız hindi etlerini, 4 su bardağı suyu, tuz ve karabiberi ekleyip üzerini hava almamasını sağlayarak yağlı kağıt ile kapatın. Alüminyumfolyo ile de kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Lezzeti ile her zevke hitap eden kestaneli hindi tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.