Kestaneli Hindi Büryan

23 Ekim 2024 tarihinde güncellendi.
Kestaneli Hindi Büryan
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kestaneli Hindi Büryan için

Malzemeler

  • 2 haşlanmış hindi but eti
  • 300 gr kestane
  • 1 soğan
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4~5 su bardağı hindi suyu
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Kestaneli Hindi Büryan

Nasıl Yapılır

Kestaneleri ızgara usulü pişirin ve kabuklarını soyun. Pirinci yıkayıp ılık suda bekletin. Tereyağı ile ayçiçeği yağını ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip kavurun. Yumuşayan soğanın üzerine kestaneleri ve suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip rengi şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Malzemeyi fırın kabına yayın. Üzerine ayıkladığınız hindi etlerini, 4 su bardağı suyu, tuz ve karabiberi ekleyip üzerini hava almamasını sağlayarak yağlı kağıt ile kapatın. Alüminyumfolyo ile de kapattıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Lezzeti ile her zevke hitap eden kestaneli hindi tarifini notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo