ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ FIRINDA KEKİKLİ VE TEREYAĞLI HİNDİ

Fırında Kekikli Ve Tereyağlı Hindi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Kekikli Ve Tereyağlı Hindi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 temizlenmiş ve tütsülenmiş bütün hindi
  • 125 gr tereyağı
  • Taze kekik
  • Deniz tuzu

Sosu için

  • 1 küçük kase biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 portakalın suyu
  • 1 kahve fincanı ayçiçek yağı

Fırında Kekikli Ve Tereyağlı Hindi Nasıl Yapılır?

Hindinin derisinin altına her biri misket büyüklüğünde tereyağı parçaları yerleştirin. Taze kekikleri de aynı şekilde derinin altına, tümünü kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine deniz tuzu serpin. Hindinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. 160 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Folyoyu hindinin üzerinden alın. Sosu için tüm malzemeyi karıştırıp fırça yardımı ile hindinin her tarafına sürün. Hindiyi tekrar fırına verin. 30 dakika daha pişirin. Ilınınca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!