ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ FIRINDA HİNDİ SARMA

Fırında Hindi Sarma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Hindi Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün hindi but (kemiği çıkarılmış ve hafifçe ezilmiş)
  • 10~12 arpacık soğan
  • 8~10 diş sarımsak
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 500 gr ıspanak
  • 3~4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Fırında Hindi Sarma Nasıl Yapılır?

Kabuğu soyulmuş soğanları ikiye kesin. Sarımsakları soyup bütün bırakın. Biberleri temizleyin ve küp doğrayın. Ispanakları yıkayıp irice doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsakları ekleyin. Birkaç dakika soteleyin. Ardından renkli biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanakları ilave edin ve birlikte birkaç dakika daha çevirip tuz ve baharatlarını ekleyip ocaktan alın. Hindi budunu tezgaha yerleştirin ve hazırlamış olduğunuz ıspanaklı harcı içine yayın. Bir kenarından başlayarak dikkatlice sarıp rulo haline getirin. Rulonun açılmaması için fırın ipiyle birkaç yerinden bağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında her tarafı kızarana kadar pişirin. Üzerini folyo ile kapatın ve fırın ısısını 170 dereceye düşürün ve 50 dakika daha pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!