ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ ÇİKOLATALI TATLI

Çikolatalı Tatlı

Çikolatalı tatlı yapımının püf noktalarına tarifimizden ulaşın. Alternatif olarak ziyaretçilerimizin favorileri arasında yer alan saray sarması veya elmalı kurabiye tariflerine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr çikolatalı kek
  • Yarımsu bardağı süt
  • 150 ml krema
  • 50 gr Antep fıstıklı krokan
  • 1 paket kakaolu toz krem şanti
  • Rulo gofret
  • 150 gr bitter çikolata

Çikolatalı Tatlı Nasıl Yapılır?

Kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Üzerine bitter çikolatayı ekleyip ocaktan alın ve sürekli karıştırarak eritin. Yarısını ayırıp oda ısısında bekletin. Kalan kremalı çikolatayı buzdolabında 30 dakika bekletin. Çikolatalı kekleri ufalayıp mini bardaklara, bardağın yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Üzerine krokanı ufak parçalara bölerek paylaştırın. Oda ısısında beklettiğiniz kremalı çikolatayı krokanların üzerine gezdirin. Krem şantiyi süt ile birlikte çırpın. Üzerine buzdolabında beklettiğiniz kremalı çikolatayı ekleyip çırpmaya devamedin. Krema sıkma aparatına kremayı alın. Hazır-ladığınız tatlıların üzerini krema ile süsleyin. Kenarına rulo gofret yerleştirip buzdolabında 1 saat dinlendirin. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!