ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER YILBAŞI YEMEKLERİ BAL KABAKLI DONUT

Bal kabaklı donut

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal kabaklı donut tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2~2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 su bardağı kefir
  • Yarım su bardağı bal kabağı püresi
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

Bal kabaklı donut Nasıl Yapılır

Unu bir kaba eleyin. Kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını ekleyip harmanlayın. Bir kasede kefir ile bal kabağı püresini karıştırın. Tereyağı ile şekerimikserle çırpın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Un karışımını ve bal kabağı püresini ekleyip karıştırın. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek en az 2-3 saat buzdolabında soğutun. Derin bir kızartma tenceresinde yağı ısıtın. Şeker ve tarçını bir kasede harmanlayın. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağa atarak kızartın. Donutları kevgirle yağdan alıp tarçınlı şekere bulayın. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.