ANASAYFA TARİFLER YILBAŞI YEMEKLERİ BAL KABAKLI DONUT

Bal Kabaklı Donut

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bal Kabaklı Donut Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2~2.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 su bardağı kefir
  • Yarım su bardağı bal kabağı püresi
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Üzeri için

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tarçın

Bal Kabaklı Donut Nasıl Yapılır?

Unu bir kaba eleyin. Kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını ekleyip harmanlayın. Bir kasede kefir ile bal kabağı püresini karıştırın. Tereyağı ile şekerimikserle çırpın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Un karışımını ve bal kabağı püresini ekleyip karıştırın. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek en az 2-3 saat buzdolabında soğutun. Derin bir kızartma tenceresinde yağı ısıtın. Şeker ve tarçını bir kasede harmanlayın. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağa atarak kızartın. Donutları kevgirle yağdan alıp tarçınlı şekere bulayın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!