Bal Kabaklı Donut

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Bal Kabaklı Donut Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2~2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/4 su bardağı kefir
- Yarım su bardağı bal kabağı püresi
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
Kızartmak için
- Ayçiçeği yağı
Üzeri için
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çay kaşığı tarçın
Bal Kabaklı Donut Nasıl Yapılır?
Unu bir kaba eleyin. Kabartma tozu, karbonat, tuz ve tarçını ekleyip harmanlayın. Bir kasede kefir ile bal kabağı püresini karıştırın. Tereyağı ile şekerimikserle çırpın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. Un karışımını ve bal kabağı püresini ekleyip karıştırın. Gerekirse un ilavesi yapın. Üzerini örterek en az 2-3 saat buzdolabında soğutun. Derin bir kızartma tenceresinde yağı ısıtın. Şeker ve tarçını bir kasede harmanlayın. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağa atarak kızartın. Donutları kevgirle yağdan alıp tarçınlı şekere bulayın. Servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR