ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ SEBZELİ KEREVİZ DOLMASI

Sebzeli kereviz dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli kereviz dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 6 iri kereviz
  • 2 soğan
  • 200 gr dondurulmuş bezelye
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • Tuz

Süslemek için

  • 2 çorba kaşığı dereotu dalı

Sebzeli kereviz dolması Nasıl Yapılır


Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Kerevizleri  soyup üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerini oyarak çıkarın. Tencerede düz durması için alt kısımlarını hafif kesip düzeltin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Patatesi soyup zar şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip zar şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Bezelye ve havucu tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün.

Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağını ısıtıp soğanları soteleyin. Unu ekleyip kavurun. Sırasıyla bezelye, havuç ve patatesi ilave edip karıştırarak 5 dakika kavurun.  Tuz  serpip ocaktan alın.

Kerevizleri süzüp tencereye dizin. Patatesli karışımı  kerevizlerin içlerine paylaştırın. Su, limon suyu, şeker ve 1 tutam tuz ekleyip  kapağını kapatın. Kerevizler  yumuşayıncaya kadar pişirin.

Kalan yağı tavada ısıtıp doğranmış domatesi ekleyin ve  kısık ateşte koyu salça kıvamında pişirin. 1 tutam tuz serpip karıştırın. Sosu servis tabağına alıp üzerine kereviz dolmalarını yerleştirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.