ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ KESTANELİ PUDİNG

Kestaneli puding

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kestaneli puding tarifi için malzemeler

  • 3 yumurta sarısı2 su bardağı sütYarım su bardağı süt kreması2 çay bardağı süt1 çay bardağı mısır nişastası2 gr safran2 çay bardağı tozşeker75 gr bitter çikolata4 kestane şekeri2 hazır mereng

Kestaneli puding Nasıl Yapılır

Süt ve süt kremasını bir tencerede karıştırıp ısıtın. Ocaktan alıp safranı ekleyin ve karıştırın.

Yumurta sarılarını bir kapta tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. 

Mısır nişastasını 2 küçük çay bardağı sütte eritin. Yumurta sarıları ile birlikte safranlı süte azar azar ilave edin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirin.

Çikolatayı iri iri doğrayın. Bir kaseye alıp benmari usulü eritin. Merengleri bir tabağa ufalayıp 1 kaşık kadarını ayırın.

Safranlı pudingin yarısını kuplara paylaştırın. Üzerine çikolatanın yarısını gezdirin. Ufalanmış merengi serpiştirin. Kalan pudingi ekleyip kalan çikolatayı üzerine gezdirin. Kestane şekerleriyle süsleyip ayırdığınız merengi serpin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.