ANASAYFA TARİFLER AFRODİZYAK YEMEK TARİFLERİ İNCİRLİ PUDİNG

İncirli Puding

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

İncirli Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 50 gr kiraz şekerlemesi
  • 250 gr kuru incir
  • 100 gr kuru kayısı
  • 1 limon
  • 1 portakal
  • 100 gr kuru erik
  • 3 çorba kaşığı konyak
  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 elma
  • 2 yumurta
  • 25 gr file badem
  • 2 kahve fincanı un
  • 85 gr ufalanmış ekmek içi
  • 1'er çay kaşığı zencefil ve tarçın
  • Yarım çay kaşığı muskat
  • 1 çorba kaşığı pudra şeker

İncirli Puding Nasıl Yapılır?

  • Kiraz şekerlemesi, incir ve kayısıları kıyın. Limon ve portakalı rendeleyip suyunu sıkın.
  • Küçük bir tencereye kıyılmış kuru meyveler, kuru erik, rendelenmiş limon ve portakal kabuğu ve suyu, konyak, margarin ve şekeri alın.
  • 10 dakika kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Elmayı soyup küp küp doğrayın. Kuru meyveli karışıma elma, 2 yumurta ve bademi ekleyip karıştırın.
  • Un, ufalanmış ekmek içi, zencefil, tarçın ve muskatı ilave edip iyice karıştırın.
  • Yuvarlak ve derin bir kalıbı yağlayıp karışımı ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  • Büyük bir tencerenin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Kısık ateşte 3 saat pişirin.
  • Tenceredeki su azaldıkça sıcak su ilave edin. Servis tabağına ters çevirip alın. Soğuduktan sonra üzerine pudraşeker serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!