ANASAYFA TARİFLER AFRODİZYAK YEMEK TARİFLERİ ALTIN PUDİNG

Altın Puding

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Altın Puding Tarifi İçin malzemeler

  • 3 çorba kaşığı şerbet
  • 200 gr konserve ananas
  • 1 havuç
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 50 gr file badem
  • 50 gr çekirdeksiz kuru üzüm
  • 50 gr kuru kayısı
  • 175 gr margarin
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 50 gr ufalanmış ekmek içi

Altın Puding Nasıl Yapılır?

  • Konserve ananasın suyunu süzüp küp küp doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.
  • Yuvarlak ve derin bir kalıba şerbeti ilave edin. Ananas, rendelenmiş portakal kabuğu, badem, kuru üzüm ve kayısıyı bir kapta harmanlayıp yarısını kalıba yayın.
  • Margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve margarini krema kıvamında çırpın.
  • Yumurtaları teker teker ve sürekli karıştırarak ekleyin. Un, ekmek içi ve tarçını ilave edip karıştırmaya devam edin.
  • Kalan ananas, badem, kuru üzüm, kayısı ve rendelenmiş havuç karışımını hamura ekleyip iyice karıştırın.
  • Yuvarlak ve derin bir kalıbın içini yağlayıp hazırladığınız hamuru ilave edin. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  • Fırın tepsisinin yarısına gelecek kadar su doldurup kalıbı yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 2 saat pişirin. Tepsi içindeki su bittikçe su ekleyin.
  • Pişirdiğiniz pudingi fırından alıp 10 dakika bekletin. Üzerindeki alüminyum folyoyu çıkarıp servis tabağına ters çevirip alın. Dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!