ANASAYFA TARİFLER AFRODİZYAK YEMEK TARİFLERİ PERİŞAN KURABİYE

Perişan Kurabiye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Perişan Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı yumuşatılmış tereyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu

Perişan Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bir kap içerisine elenmiş unu ekleyin. Üzerine kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Yumurta, tarçın, tozşeker ve tereyağını hamur yoğurma kabına alıp tahta kaşıkla karıştırın. Un, ceviz ve üzümü ekleyip sert bir hamur elde edin. Hamuru kıvamı tutuncaya kadar yoğurun. Yoğurma işleminin ardından 20 dakika dinlendirebilirsiniz. Son olarak hamurdan elinizle parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!