Perişan Kurabiye

Perişan Kurabiye
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Perişan Kurabiye için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı yumuşatılmış tereyağı
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 paket kabartma tozu
Perişan Kurabiye

Nasıl Yapılır

Bir kap içerisine elenmiş unu ekleyin. Üzerine kabartma tozunu ekleyip harmanlayın. Yumurta, tarçın, tozşeker ve tereyağını hamur yoğurma kabına alıp tahta kaşıkla karıştırın. Un, ceviz ve üzümü ekleyip sert bir hamur elde edin. Hamuru kıvamı tutuncaya kadar yoğurun. Yoğurma işleminin ardından 20 dakika dinlendirebilirsiniz. Son olarak hamurdan elinizle parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşene kadar 20-25 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo