ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER DAVET SOFRASI TARİFLERİ FISTIKLI REVANİ

Fıstıklı revani

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı revani tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 500 gr irmik
  • 125 gr margarin
  • 3 yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 100 gr kavrulmuş tuzsuz yer fıstığı

Şerbet için:

  • 2.5 su bardağı toz şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu

Fıstıklı revani Nasıl Yapılır

Kökeni Ermenistan'a dayanan revani, Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan şerbetli bir tatlıdır. Genellikle dondurma veya kaymak ile birlikte servis edilen bu tatlının ana malzemeleri yoğurt, un ve irmiktir. Malzemeleriniz hazırsa, sofralarınızı güzelleştirecek fıstıklı revani tarifine başlayabiliriz.

  • Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Yumurtaları şekerle derin bir kapta çırpın. Sırasıyla yoğurt, eretilmiş margarin, un, irmik ve karbonat ekleyerek karıştırın.
  • Kare ya da dikdörtgen bir fırın kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Kavrulmuş yerfıstıklarını birer santim aralıklarla hamurun üzerine dizin.
  • Kalıbı fırına verip 35-40 dakika pişirin. Üzeri kızarınca çıkarıp ılınmaya bırakın.
  • Su ve şekeri bir tencerede kaynatıp şerbeti hazırlayın. Limon suyunu ekleyip şerbeti ocaktan alın. Sıcak şerbeti ılık tatlının üzerine gezdirerek dökün. Şerbetini çekince küçük küçük dilimleyip tabaklara alın ve servis yapın. 
  • Fıstıklı revaniyi, hoşaf ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Adım adım anlatımı ve püf noktalarıyla klasik revani tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.