ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ON İKİ GÜN KEKİ

On İki Gün Keki

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

On İki Gün Keki Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım paket (125 gr) margarin 1.5 su bardağı tozşeker 6 yumurta 3 su bardağı un 1 çay kaşığı hindistancevizi 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı kuş üzümü Yarım su bardağı çekilmiş badem

On İki Gün Keki Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Margarini eritip tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karışıma yedirin. 

Un, hindistancevizi ve tarçını ekleyin. Kuru üzüm, kuş üzümü ve bademi ilave edip karıştırın. 

Ortası delik kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Sıcak fırında 25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Keki kalıptan alıp dilimleyerek servis yapın.
Şefin Yorumu : UZUN SÜRE TAZE...
Bu keki alüminyum folyoya sarıp rutubetsiz bir ortamda bekletirseniz tazeliğini
12 gün boyunca korur.
Afiyet olsun.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!