On İki Gün Keki

On İki Gün Keki
24 Mart 2021

Bu keki alüminyum folyoya sarıp rutubetsiz bir ortamda bekletirseniz tazeliğini 12 gün boyunca korur.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

On İki Gün Keki için

Malzemeler

  • Yarım paket (125 gr) margarin
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 6 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem
On İki Gün Keki

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Margarini eritip tozşekerle köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karışıma yedirin. 
  2. Un, hindistancevizi ve tarçını ekleyin. Kuru üzüm, kuş üzümü ve bademi ilave edip karıştırın. 
  3. Ortası delik kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltın. Sıcak fırında 25 dakika pişirip soğumaya bırakın. Keki kalıptan alıp dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo