Portakallı, Fıstıklı İrmik Tatlısı

Portakallı, Fıstıklı İrmik Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Portakallı, Fıstıklı İrmik Tatlısı için

Malzemeler

  • 120 g Antep fıstığı veya tuzsuz yer fıstığı içi 
  • 180 g tuzsuz tereyağı (Küp kesilmiş)
  • 160 g pudra şekeri 
  • 2 adet yumurta 
  • 60 g un (Elenmiş)
  • 1 çay kaşığı sıvı vanilya veya 1 paket vanilya tozu
  • 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 125 ml portakal suyu
  • 185 g irmik

Portakallı, fıstıklı irmik tatlısı şerbeti için

  • 250 g pudra şekeri
  • 125 ml portakal suyu 
Portakallı, Fıstıklı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır

Hem hafif hem de helva lezzetinde, tadı damağınıza yerleşecek portakallı, fıstıklı irmik tatlısı

  1. Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm çapında kelepçeli bir kalıba yağlı kağıt serin.
  2. Antep fıstıklarını 8-10 dakika fırınlayın ya da kavurun. Soğuduktan sonra iri dövün.
  3. Tereyağı ve pudra şekerini bir kapta mikserle kabarana kadar çırpın. Vanilya, portakal kabuğu rendesi ve yumurtaları iyice karıştırın.
  4. Sonra un, portakal suyu, irmik ve fıstığı ilave edip bir spatulayla hafif karıştırın, kalıba döküp yayın.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
  6. Şerbeti için portakal suyu ve pudra şekerini bir tencereye alın. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
  7. Kaynayınca 1 dakika daha bekleyin ve portakalı ekleyip ocaktan alın. Bir kaşık yardımıyla kekin üzerine dökün. Pudra şekeri serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir lezzet olan portakallı irmik helvası tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo