ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ ISPANAK KEKLİ BAKLAVA

Ispanak Kekli Baklava

Ispanak kekli baklava

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ispanak Kekli Baklava Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu

Keki için

  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz içi (İnce çekilmiş)
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 8-10 yaprak ıspanak
  • 16 yaprak baklava yufkası
  • 4 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Ispanak Kekli Baklava Nasıl Yapılır?

@sedadanlezzetler
134 bin takipçi
Seda Gönültaş

  • Öncelikle şerbetini hazırlayın. Şerbeti için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Toz şeker eriyip kaynayıncaya kadar pişirin. Üzeri köpürüp iyice kaynayınca limonu sıkın ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Baklavanın keki için; ıspanağı rondoya alıp üzerine yarım bardak kadar su koyun ve püre haline gelene kadar iyice çekin. Bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Ceviz içini, ıspanak püresini, kabartma tozunu ve unu ekleyip iyice çırpın. Kek harcını bir kenarda bekletin.
  • Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın ve 2 kat baklava yufkasını serin. Üzerini tereyağı- sıvı yağ karışımı ile yağlayın ve yeniden 2 kat yufka serin. Bu şekilde ikişer kat olacak şekilde 8 yufkayı alta serin. Üzerine kek harcını dökün.
  • Kalan baklava yufkalarını da aynı şekilde, yine ikişer ikişer aralara yağ sürerek dizin. Daha sonra istediğiniz şekilde dilimleyin. En üste yağın kalanını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Fırından alın ve ilk sıcaklığı çıkana kadar, 5-10 dakika bekletin. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin ve şerbetini iyice çektikten sonra servis yapın.

Cevizli ve fıstıklı baklava tarifi için tıklayın

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!