ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ ŞERBETLİ TATLILAR CEVİZLİ VE FISTIKLI BAKLAVA

Cevizli ve fıstıklı baklava

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli ve fıstıklı baklava tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kg sert buğday unu
  • 3 yumurta
  • 10 gr tuz
  • 50 gr buğday nişastası
  • 1 kg sadeyağ
  • 250 gr iri kırılmış Antep fıstığı içi
  • 250 gr iri kırılmış ceviz içi

Şerbeti için

  • 750 gr toz şeker
  • 350 ml su

Cevizli ve fıstıklı baklava Nasıl Yapılır

Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Unu tezgah üzerine alın. Ortasını çukurlaştırın. Bu boşluğa 3 yumurta ve tuzu ekleyin. Azar azar su ekleyip hamuru yoğurun (orta sertlikte bir hamur olması gerekiyor). Hamuru uzun rulo şekline getirip 75 gramlık parçalar kesin. Hamurları yuvarlayıp elinizle bastırarak yassılaştırın. Üzerine nişasta serpip hamurları pasta tabağı büyüklüğünde açın. Birkaç dakika bekletip hamurların her birini kopmayacak şekilde olabildiğince incelterek açın. Yufkaların aralarına sadeyağ sürüp Antep fıstığı ve ceviz içi serperek üst üste dizin. Keskin bir bıçakla dilediğiniz şekilde dilimler kesin. Üzerine kalan eritilmiş sadeyağı gezdirerek dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tepsiyi fırından alıp üzerine şerbeti gezdirerek ekleyin. Şerbeti çekene kadar bekletin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.