ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ CEVİZLİ DOLAMA

CEVİZLİ DOLAMA

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli dolama tarifi için malzemeler
  • 2 yufka
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 yumurta sarısı
  • Pudra şekeri
Cevizli dolama Nasıl Yapılır

Fırını 180 derecede ısıtın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın ve dört parça olacak şekilde kesin. Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Cevizin yarısını üzerlerine serpip her birini ince rulo şeklinde sarın. Kendi etraflarında döndürerek şekil verin. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!