ANASAYFA TARİFLER TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ CEVİZLİ DOLAMA

Cevizli Dolama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli Dolama Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 yumurta sarısı
  • Pudra şekeri

Cevizli Dolama Nasıl Yapılır?

Fırını 180 derecede ısıtın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın ve dört parça olacak şekilde kesin. Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Cevizin yarısını üzerlerine serpip her birini ince rulo şeklinde sarın. Kendi etraflarında döndürerek şekil verin. Yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!