Cevizli dolama

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Cevizli dolama tarifi için malzemeler
- 2 yufka
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
- 1 yumurta sarısı
- Pudra şekeri
Cevizli dolama Nasıl Yapılır
Fırını 180 derecede ısıtın. Bir yufkayı mutfak tezgahına yayın ve dört parça olacak
şekilde kesin. Üzerlerine fırçayla zeytinyağı sürün. Cevizin yarısını üzerlerine serpip
her birini ince rulo şeklinde sarın. Kendi etraflarında döndürerek şekil verin. Yağlı
kağıt konulmuş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Pudra şekeri
serpip servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!