ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TATLI HAMUR İŞİ TARİFLERİ BALLI SULTAN LOKMASI

Ballı sultan lokması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı sultan lokması tarifi için malzemeler

  • 1 paket hazır pasta tabanı
  • 1 kase galeta unu
  • 200 ml krema
  • 4 yumurta akı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 muz
  • 10~15 tane ayıklanmış ceviz
  • 10 yemek kaşığı çam balı

Ballı sultan lokması Nasıl Yapılır

Pasta tabanının alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağıyla yuvarlaklar halinde kesin. süt ve yumurta beyazını bir kapta karıştırın. Bu küçük yuvarlak pasta tabanlarını önce yumurta beyazına sonra galeta ununa bulayarak kızgın yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba alın. Üzerlerine birer yemek kaşığı çam balını dökün ve dilimlenmiş muzla ceviz yerleştirin. Krema ve toz şekeri karıştırın. Karışımı, pasta tabanlarının üzerine paylaştırın ve servis edin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.